Yhteystiedot

Ninnu: 044 548 3607 (klo 9-18)

ninamariag@gmail.com

Heinosniementie 65
41800 KORPILAHTI
(Jyväskylä)

Ratsastajan yhteystietolomake

Käythän täyttämässä ratsastajan yhteystietolomakkeen, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä esim. tuntimuutosten johdosta. Pääset lomakkeeseen tästä

Maso somessa

Seuraa meitä myös somessa! Facebook: Mason Ratsutalli, Instagram: masonratsutalliofficial. Some-kanavissamme on paljon nettisivuja täydentävää materiaalia, tykkää ja pysy ajan tasalla!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

15.5.2018
Olemme päivittäneet rekisteris- ja tietosuojaselosteemme vastaamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Löydät rekisteriselosteemme tästä

Kouluratsastuksen prosentticup, toinen osakilpailu 1.4.

6.3.2023
Suosittu prosentticup on taas täällä!

Toinen osakilpailu on la 1.4 iltapäivällä. Radat on nyt julkaistu.

Ilmoittautuminen aukeaa tiistaina 7.3. klo 8. Kaikki joukolla mukaan! Cup-säännöt, lisätiedot ja linkki ilmoittautumisiin täältä

Kesän 2023 ratsastusleirit

22.11.2022
Kesän 2023 ratsastusleirit on julkaistu!

Leireille ilmoittautuminen alkaa torstaina 1.12. klo 8.00. Ilmoittautumiset vain leiri-infosivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Katso leiriohjelma ja ilmoittautumistiedot täältä

Hinnastomme päivittyy 1.9.2022

30.8.2022
Tutustu päivitettyyn hinnastoomme

Hinnastoomme

Työharjoitteluun tai töihin työmarkkinatuella?

30.8.2022
Tiesitkö, että Masolla on mahdollisuus suorittaa opintoihin liittyvä työharjoittelu tai työskennellä työmarkkinatuella?

Kiinnostuitko? Tai tunnetko jonkun, joka sopisi mukavan, perhemäisen maalaistallimme porukkaan työskentelemään monipuolisissa tehtävissä kaikenikäisten ja -kokoisten hevosten ja ponien parissa.

Toivomme yhteydenottoja reippailta, vastuuntuntoisilta, luotettavilta ja rehdin maalaisjärjen omaavilta henkilöiltä.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Ratsastustuntien peruutussäännöt

julkaistu 8.6.2022
Kesällä lomat ja muut riennot saattavat aiheuttaa poissaoloja ratsastustunneilta. Muistutuksena peruutuskäytäntömme:

Muistathan perua ratsastustuntisi viimeistään 24 tuntia aikaisemmin tekstarilla (p 044 548 3607, Ninnu) ja varmistaa, että saat kuittauksen peruutuksesta.

Peruuttamattomista tai myöhässä peruutetuista tunneista veloitamme normaalin tuntimaksun. Sairaustapauksissa saman päivän tunnin voi perua lääkärintodistuksella

Mason Ratsutallin kouluratsastuksen prosentticup 2023

Rennon letkeä hyvän fiiliksen kouluratsastuscup kisataan maalis-huhtikuussa 2023

9.2.2023

Prosentticup kisataan lauantai-iltapäiväisin muutaman viikon välein.

Kisapäivät ovat
4.3.
1.4.
29.4.

Tarkempi aikataulu ja lähtölistat julkaistaan osakilpailukohtaisesti kisapäivää edeltävänä perjantaina.

1. osakilpailu on la 4.3.

Mikä prosentticup?

Kevättalven piristys on Mason prosentticup! Kolme osakilpailua, kolme kouluratsastusohjelmaa, ruusukkeita, palkintoja ja ennen kaikkea ratsastamisen iloa, hyvää fiilistä ja pienimuotoista kisakokemusta.

Ratsastaja valitsee itse ratsastettavat kisaratansa kuhunkin osakilpailuun valituista kahdesta eritasoista radasta, toivoo kisaheppaa ja vaihtuvat tuomarit arvioivat radat. Kolmannen kisan jälkeen lasketaan yhteen prosentit - isoimman prosenttisaaliin kerännyt ratsastaja sekä kaksi seuraavaksi sijoittunutta palkitaan hienoin palkinnoin. Lisäksi palkitaan paras junioriratsastaja (1. osakilpailun aikana alle 18-v).

Prosentticup on mainio, kaikentasoisille ja -ikäisille sopiva ei-niin-vakavasti-otettava leppoisa ja hyvähenkinen harjoitus, jolla saa lisäväriä talven ryhmätuntiratsastamiseen. Tarjolla on siis pilke silmäkulmassa kisaamista omalla tasolla, itse valitsemalla radalla, suosikkiratsulla.

Tuntiratsastajalle prosentticup on mainio tapa laajentaa osaamistaan matalan kynnyksen kisoihin ja ainutlaatuinen tilaisuus ratsastaa kokonainen kouluratasuoritus ja saada siitä arvio. 

Aloittelevalle kisaajalle tämä on  turvallinen ja helppo tapa harjoitella kisasuoritusta ja perehtyä kisatapahtuman kulkuun ja kisakonkarille tervetullutta treeniä tulevia kisaratoja varten ja hyvä välitsekkaus siitä, missä mennään tällä hetkellä.

Prosentticup on avoin kaikille Mason Ratsutallilla säännöllisesti ratsastaville, jotka pystyvät ratsastamaan hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Ja näin se käytännössä toimii

Ratsastettavat radat:

Ennen jokaista osakilpailua ilmoitetaan hyvissä ajoin kaksi eritasoista kouluratsastusrataa, joista voit valita itsellesi (ja hevoselle) sopivimman.

Toisessa osakilpailussa, joka järjestetään lauantaina 1.4. kouluohjelmat ovat:

Huom! Mikäli keliolosuhteet jostain syystä haastavat meitä, ratsastetaan yllämainittujen kouluohjelmien laukkatehtävät ravitehtävinä.

Kouluradat ratsastetaan ns. lyhyellä radalla (rata B), joka on 20x40 m

Tästä linkistä voit vielä tarkistaa missä radat kirjaimet sijaitsevat. Masolla L on ns. aittapäädyssä ja B-R-M ovat metsän puolella.

Tällaisilla säännöillä kisataan:

 • 2 osakilpailusta suurimmat yhteenlasketut prosentit saanut ratsastaja voittaaa cupin. Jos osallistut kaikkiin 3 osakilpailuun, heikoin tulos jätetään huomioimatta. Jos osallistut kahteen osakilpailuun, huomioidaan molempien tulos.
 • Hyvät palkinnot!
  Osakilpailujen voittajalle ruusuke.
  Kokonaiskilpailussa palkitaan 3 parasta sekä paras junioriratsastaja (alle 18-vuotias), mikäli eri henkilö kuin kokonaiskilpailun voittaja.
 • Ennen jokaista osakilpailua ilmoitetaan kyseisessä osakilpailussa ratsastettavat kouluohjelmat (yksi HeC-tasoinen sekä yksi HeB-tasoinen), joihin voit osallistua.
 • Kilpailu on ratsastajakohtainen, ei ratsukkokohtainen
 • Saat esittää jokaiseen osakilpailuun ja jokaiselle radalle hevostoiveen
 • Voit osallistua useammalla hevosella kuhunkin osakilpailuun. Jos ratsastat kahdella eri hevosella joko kaksi HeC- tai kaksi HeB-rataa samassa osakilpailussa, huomioidaan näistä paras tulos kokonaiskilpailussa. Jos ratsastat sekä HeC- että HeB- tasoiset ohjelmat samassa osakilpailussa, huomoidaan vaativamman luokan tulos.
 • Osakilpailuissa voi olla vierailevia tuomareita
 • Osallistumismaksu on 25 EUR/ratsukko/osakilpailu
 • Cup on avoin kaikille Mason Ratsutallilla säännöllisesti ratsastaville
 • Cup toteutetaan mikäli jokaiseen osakilpailuun on ilmoittautunut määräaikaan mennessä vähintään 5 ratsastajaa.

2. osakilpailun (1.4.) ilmoittautuminen avataan tiistaina 7.3. klo 8.
Pääset ilmoittautumaan tästä

Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 29.3.
.
Itse kisatapahtuma

Pyritään tekemään tapahtumasta opettavainen, mahdollisimman paljon oikeaa kisatapahtumaa mukaileva, jotta saadaan samalla treeniä siihen kuinka kisapaikalla toimitaan.
 • Varaa mielellään tasaraha kisamaksuun
 • Tule tallille ajoissa valmistelemaan hevosesi ja puhdista varusteet
 • Laita päälle siistit ratsastusvaatteet
Ratsukot ratsastavat 4-5 ratsukon ryhmissä valvonnassa ja tarvittaessa ohjeistuksessa noin 20 minuutin alkuverryttelyn, jonka jälkeen jokainen suorittaa vuorollaan valitsemansa radan.

Kisan jälkeen
 • Kaikki osallistujat kokoontuvat yhteiseen palautehetkeen, jonka yhteydessä nautitaan nyyttäripöydän antimista. Talo tarjoaa kahvit ja mehut, jokainen osallistuja tuo mukanaan jotain suolaista taimakeaa.
 • Ratsastajat saavat radan arviointilomakkeet palautteen kera ja samalla keskustellaan yleisellä tasolla itse kisatapahtumasta, kysytään mieltä askarruttavia kysymyksiä ja jaetaan kokemuksia. Samassa yhteydessä palkitaan osakilpailun voittaja ja julkistetaan tulokset.

Lämpimästi tervetuloa!