Yhteystiedot

Ninnu: 044 548 3607 (klo 9-18)

ninamariag@gmail.com

Heinosniementie 65
41800 KORPILAHTI
(Jyväskylä)

Ratsastajan yhteystietolomake

Käythän täyttämässä ratsastajan yhteystietolomakkeen, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä esim. tuntimuutosten johdosta. Pääset lomakkeeseen tästä

Maso somessa

Seuraa meitä myös somessa! Facebook: Mason Ratsutalli, Instagram: masonratsutalliofficial. Some-kanavissamme on paljon nettisivuja täydentävää materiaalia, tykkää ja pysy ajan tasalla!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

15.5.2018
Olemme päivittäneet rekisteris- ja tietosuojaselosteemme vastaamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Löydät rekisteriselosteemme tästä

Mason prosentticup alkaa! 1. osakilpailu on 5.2.

julkaistu 12.1.2022
Hyvän mielen kouluratsatuscup tekee paluun!

Tässä tuhti tietopaketti ja ilmoittautumisohjeet.

Tule mukaan!

Kesän 2022 leiriohjelma on julkaistu!

julkaistu 25.11.2021
Kesän 2022 leireillä on tällä hetkellä tilaa ainoastaan perheleirillä.

Muistathan, että ennen 31.1. varatuista leireistä saat -5% alennuksen leirin loppumaksusta.

Tutustu leiritarjontaan ja valitse omasi

Haemme hevosta ylläpitoon

julkaistu 15.9.2021
Ratsastajamäärien jatkuvasti kasvaessa haemme vahvistusta hevosjoukkoomme.

Olisiko sinulla tallissasi meille sopiva hevonen ylläpitoon ja kevyeen tuntityöskentelyyn?

Lue lisää täältä ja ota rohkeasti yhteyttä

Tutustu uuteen palveluumme

julkaistu 19.3.2021
Esittelemme uuden palvelun edesauttamaan ratsastajiemme yksilöllistä kehittymistä.

Varaa oma aikasi ja keskustelu juuri sinua askarruttavista asioista tai pohdi yhdessä Ninnun kanssa ratsastajanpolkusi seuraavia askelia.

Lue lisää täältä

Työharjoitteluun tai töihin työmarkkinatuella?

9.2.2021
Tiesitkö, että Masolla on mahdollisuus suorittaa opintoihin liittyvä työharjoittelu tai työskennellä työmarkkinatuella?

Kiinnostuitko? Tai tunnetko jonkun, joka sopisi mukavan, perhemäisen maalaistallimme porukkaan työskentelemään monipuolisissa tehtävissä kaikenikäisten ja -kokoisten hevosten ja ponien parissa.

Toivomme yhteydenottoja reippailta, vastuuntuntoisilta, luotettavilta ja rehdin maalaisjärjen omaavilta henkilöiltä.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Kesän 2021 ratsastusleirit ovat täynnä!

Päivitys 7.2.2021

Kiitos kaikille leirille ilmoittautuneille, leirimme on myyty loppuun.

Odotamme innolla Mason 32. leirikesää 2021!

Kehitä hevosmiestaitojasi talliavustajana tai ilta-/aamutallin parissa

24.4.2020
Tiesitkö, että tallilla on paljon kivaa tekemistä myös ratsastamisen ohessa? Tule talliavustajaksi tai ota vastuuta aamu-/iltatallin tekijänä. Lue lisää

Kesän 2022 ratsastusleirit

25.11.2021

Suosittujen kesäleiriemme ohjema vuodelle 2022 on julkaistu. Leirejä on kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille. Varaa paikkasi ajoissa, viime vuonna osa leireistä myytiin loppuun alle vuorokaudessa, joten nopeat syövät hitaat.

Leireille ilmoittautuminen avataan keskiviikkona 1.12. klo 8.00. Ilmoittautumiset ainoastaan tällä sähköisellä lomakkeella.

Varaa leirisi viimeistään 31.1.2022 - saat -5% leirin loppumaksusta

Kaikille leireille yhteistä

Jokaisella leirillä on omat erikoispiirteensä leirin teeman mukaisesti. Kaikki leirit sisältävät kuitenkin:

 • 2 päivittäistä ratsastustuntia Ninnun ja ratsastuksenohjaajien valvovan silmän alla päivittäin. Ratsastuksenopetus on hyvin yksilöllistä. Kentällä ratsastamme koulu-, puomi-kavaletti- ja estetunnit pääsääntöisesti 4 tai enintään 5 hengen pienryhmissä. Tarvittaessa jaamme ratsastajat tasoryhmiin. Ratsastustuntien sisältö ja tehtävien vaativuus sovitetaan kunkin leirin teeman ja itse kunkin ratsastajan tason ja toiveiden mukaisesti. Pyrimme järjestämään leirillä yhden maastoratsastuksen sekä jo pidempään ratsastaneille myös pihaesteet. Saat ennen leirisi alkua kyselyn, jossa kartoitamme jokaisen leiriläisen toiveita, kehitystavoitteita sekä odotuksia leirin suhteen.

 • 1 teoriatunnin joka päivä. Teoriatunnit ovat hyvin käytännönläheisiä ja niissä syvennytään leiristä riippuen esim. hevosen hoitoon ja ensiapuun, ruokintaan, juoksutukseen, maasta käsittelyyn, varusteisiin, kouluratsastusteihin, esteratsastuksen arvosteluluokkiin, istuntaan, tuntumaan… Leiriläisten toiveita kuunnellaan herkällä korvalla ja opetus tapahtuu hyvin pitkälle käytännön harjoituksiin, jolloin oppi menee kokemuksemme mukaan parhaiten perille. Ennen leiriäsi lähetettävässä kyselyssä tiedustelemme myös toiveitasi teoriatuntien aiheiksi.

 • Kaikki halukkaat saavat hoitohevosen/-ponin leirin ajaksi.

 • Täysihoidon. Täysinä leiripäivinä tarjoilemme aamu- ja iltapalan sekä 2 lämmintä ateriaa. Leirit päättyvät yhteiseen päivälliseen, viimeisenä leiripäivänä ei ole iltapalaa. Jos leirisi alkaa jo sunnuntaina, tarjoilemme iltapalan. Muistathan ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisesi yhteydessä.

 • Yöpyvillä leireillä tarjoamme viihtyisän aittamajoituksen tallin pihapiirissä

 • Joka päivälle on myös iltaohjelmaa ja erilaisia leikkejä/kisailuja

 • Uintimahdollisuus tallin omassa mökkirannassa, jossa on miellyttävä hiekkapohja. Samassa pihapiirissä on myös kaksi saunaa, jotka lämpeävät leiriläisten käyttöön iltaisin. Iltapalat nautimme pääsääntöisesti rannassa sijaitsevassa viihtyisässä ruokailukatoksessa.

 • Leirikioski on auki päivittäin. Kioskin valikoimissa on mm. virvoitusjuomia, sipsejä, erilaisia makeisia ja muita pieniä herkkuja.

 • Leiriapulaiset toimivat leiriläisten apukäsinä hevosten laitossa ja avustavat muutenkin leirin sujumisessa. Myös iltaohjelma ja leikitykset ovat leiriapulaisten vastuulla.

Muuta huomioitavaa:
Voit osallistua leirille myös omalla hevosella/ponilla. Leirihinta on sama, mutta sisältää laidun-/tarhapaikan (tarvittaessa myös karsinan) hevosellesi sekä perusrehut.

Leireille ilmottautuminen ja maksaminen

Leirille ilmoittaudutaan täyttämällä verkossa oleva ilmoittautumislomake ja maksamalla varausmaksu.

Varausmaksu: 

 • 80 EUR
 • Maksetaan 10 päivän sisällä ilmoittautumisesta. Maksettu varausmaksu = varmistettu paikka leirille
 • Ei palauteta
 • Tilinumero: FI81 5166 0220 0604 52
 • Maksun saaja: Mason Ratsutalli
 • Viite: Leirin nimi + varausmaksu + ratsastajan nimi 

Loppumaksu:

 • Maksetaan viimeistään 14 vrk ennen leirin alkua
 • Tilinumero: FI81 5166 0220 0604 52
 • Maksun saaja: Mason Ratsutalli
 • Viite: Leirin nimi + loppumaksu + ratsastajan nimi

Leiriohjelma ja leirien kuvaukset

13.-17.6.2022 / Edit 4.12. ESTELEIRI ON TÄYNNÄ!
Esteleiri, hinta 400 EUR 

 • lähtötaso: vähintään Helppo C. Toivomme sinulla olevan jonkin verran aikaisempaa estekokemusta, esim. alkeisestetunneilta.
 • sopii kaikenikäisille ratsastajille
 • voit osallistua myös omalla hevosella/ponilla
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti esteratsastuksen eri osa-alueita erilaisilla puomi-, kavaletti- ja estetehtävillä. Teemme myös perusratsastusta tukevia kouluratsastustehtäviä sekä harjoittelemme erilaisia esteradan teitä, erikoisesteitä sekä esteratoja.
 • mukana myös suositut pihaesteet
 • ratsastusryhmät muodostetaan ratsastajien tason mukaisesti, jotta jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan
 • esteleiri sopii hyvin myös valmentavaksi leiriksi sinulle, joka olet siirtymässä kisamaailmaan tai haluat rutiinia ratojen ratsastamiseen

19.-23.6.2022 / Edit 1.12. AIKUISLEIRI ON TÄYNNÄ!
Aikuisleiri, hinta 390/360 EUR (majoituksella/ilman majoitusta)

 • lähtötaso: Helppo C tai ylempi. Tehtävät sovitetaan ratsastajien tason mukaisesti, joten sekä tuoreemmat kyvyt että konkarit saavat itselleen sopivia haasteita. Opetus on tehokkaissa 4 ratsastajan pienryhmissä, mikä mahdollistaa yksilöllisen opetuksen läpi leirin.
 • leiri on nimensä mukaisesti aikuisleiri eli K-18
 • leirillä ratsastetaan monipuolisesti sekä koulu-, puomi-, että estetehtäviä leiriläisten toiveiden mukaisesti. Leiriläiset voidaan heidän niin halutessa jakaa myös koulu- ja estepainotteiseen ryhmään. Mahdollisuus pihaesteisiin.
 • leirille voi osallistua myös päiväleirityyppisesti eli ilman majoitusta. Tällöin hinta on 360 EUR.
 • Leiri alkaa jo sunnuntaina iltapäivällä. Sunnuntain ohjelmassa on 1 ratsastus sekä illallinen ja iltapala.

4-7.7.2022
Junnuleiri, hinta 370 EUR / Edit 6.12. jUNNULEIRI ON TÄYNNÄ!

 • lähtötaso: sopii lapsille, jotka osaavat jo ratsastaa itsenäisesti ilman taluttajaa. Sopiva tausta leirille on esim. suoritettu alkeis- ja/tai jatkokurssi tai säännöllinen ratsastustunneilla käynti. Ratsastusopetus sopeutetaan itse kunkin tason mukaiseksi, mutta edellytetään kuitenkin kykyä ratsastaa itsenäisesti ilman taluttajaa.
 • opetellaan ja harjoitellaan leppoisasti eri apujen käyttöä, erilaisia ratsastustehtäviä, tehdään puomitehtäviä ja käydään myös pienellä, rauhallisella maastolenkillä.
 • leiriläiset saavat hoitohevosen/-ponin, jonka päivänkiertoon he osallistuvat. Samalla kun opitaan tärkeitä asioita hevosen elämästä ja hevosesta eläimenä, opitaan myös tärkeitä hevosmiestaitoja, jotka tuovat harrastukseen lisää syvyyttä. Leiriläiset pääsevät jakamaan ruokia, oppivat laittamaan hevoselle kylmäyssuojia, pinteleitä, tutustuvat erilaisiin lisävarusteisiin, oppivat tunnistamaan hevosen eri ilmeistä ja mielialoja ulkoisista merkeistä jne. 
 • Junnuleiri on tarkoitettu ratsastustaipaleensa alkupuolella oleville lapsille/varhaisnuorille.
  Junnujen ikähaitari on 7-13 v.

11.-13.7.2022 - UUTUUS!
Aikuisten hevosleiri, hinta 300/270 EUR (majoituksella/ilman majoitusta) / Edit 3.12. AIKUISTEN HEVOSLEIRI ON TÄYNNÄ!

 • lähtötaso: Helppo C tai edistyneempi. Tehtävät sovitetaan ratsastajien tason mukaisesti, joten sekä tuoreemmat kyvyt että konkarit saavat itselleen sopivia haasteita.
 • aikuisten hevosleiri on tempoltaan leppoisampi kuin aikuisleiri. Ratsastustunneilla työskennellään ensisijaisesti sileän tehtäviä ja jokaiselle tunnille on yksi teema, johon keskitytään. Teemat pyritään valitsemaan leiriläisten etukäteen esittämien toiveiden mukaisesti. Ratsastustuntien rakenne ja tehtävät pidetään riittävän yksinkertaisina ja selkeinä, opetuksen tasosta kuitenkaan tinkimättä. Tarkoitus on tarjota kiireetön mahdollisuus keskittyä itse teemaan, olipa se istunta, kuolaintuntuma, temponvaihtelut, väistöt tai mikä tahansa muu. Leiri sopii erinomaisesti sellaiselle aikuisratsastajalle, joka haluaa rauhassa syventää osaamistaan osa-alue kerrallaan.
 • leirin teoriatunnit toteutetaan osallistavin harjoittein, esim. maasta käsitellen, ohjasajaen tai vaikkapa hevosen hoitoon perehtyen. Yhtenä leirin punaisena lankana on hevosmies-/naistaitojen kehittäminen ja ymmärrys siihen kuinka hevonen toimii eri tilanteissa ja miksi se niin toimii.
 • leiri on nimensä mukaisesti aikuisleiri eli K-18
 • leirille voi osallistua myös päiväleirityyppisesti eli ilman majoitusta. Tällöin hinta on 270 EUR.

18.-22.7.2022
Yleisleiri, hinta 400 EUR 

 • lähtötaso: Helppo C
 • sopii kaikenikäisille ratsastajille
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri osa-alueita sekä koulutunneilla, että erilaisilla puomi-, kavaletti- ja estetehtävillä
 • menossa mukana myös suositut pihaesteet
 • ratsastusryhmät (4 henkilö per ryhmä) muodostetaan ratsastajien tason mukaisesti, jotta jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan
 • Yleisleiri on tarkoitettu jo jonkin aikaa ratsastaneille nuorille ja aikuisille, jotka haluavat aktiivisesti kehittää omaa ratsastustaitoaan. Leiri sopii myös nuorille/aikuisille, joilla on tavoitteena aloittaa kilpaileminen ja/tai nostaa tasoaan esim. helppo C:n radoista helppo B:hen.

27.-29.7.2022

Perheleiri, hinta 290 EUR (aikuiset)/200 EUR (lapset alle 12 v).

 • lähtötaso: sopii kaikentasoisille ratsastajille, myös aloitteleville
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri osa-alueita ratsastajien tasoon sopeutetuin tehtävin
 • leiriläiset saavat halutessaan oman hoitohevosen/-ponin
 • leiriläisillä on mahdollisuus osallistua hevosten ruokintaan ja hoitoon sekä muuhun talliarkeen eli halukkaille tarjolla on syväluotaus hevosten elämään
 • teeman mukaisesti leirillä huomioidaan lasten ja aikuisten yhteinen tekeminen sekä hevosten kanssa että vapaa-ajalla