Yhteystiedot

Ninnu: 044 548 3607 (klo 9-18)

ninamariag@gmail.com

Heinosniementie 65
41800 KORPILAHTI
(Jyväskylä)

Ratsastajan yhteystietolomake

Käythän täyttämässä ratsastajan yhteystietolomakkeen, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä esim. tuntimuutosten johdosta. Pääset lomakkeeseen tästä

Maso somessa

Seuraa meitä myös somessa! Facebook: Mason Ratsutalli, Instagram: masonratsutalliofficial. Some-kanavissamme on paljon nettisivuja täydentävää materiaalia, tykkää ja pysy ajan tasalla!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

15.5.2018
Olemme päivittäneet rekisteris- ja tietosuojaselosteemme vastaamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Löydät rekisteriselosteemme tästä

Kesän 2023 ratsastusleirit

22.11.2022
Kesän 2023 ratsastusleirit on julkaistu!

Leireille ilmoittautuminen alkaa torstaina 1.12. klo 8.00. Ilmoittautumiset vain leiri-infosivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Katso leiriohjelma ja ilmoittautumistiedot täältä

Hinnastomme päivittyy 1.9.2022

30.8.2022
Tutustu päivitettyyn hinnastoomme

Hinnastoomme

Työharjoitteluun tai töihin työmarkkinatuella?

30.8.2022
Tiesitkö, että Masolla on mahdollisuus suorittaa opintoihin liittyvä työharjoittelu tai työskennellä työmarkkinatuella?

Kiinnostuitko? Tai tunnetko jonkun, joka sopisi mukavan, perhemäisen maalaistallimme porukkaan työskentelemään monipuolisissa tehtävissä kaikenikäisten ja -kokoisten hevosten ja ponien parissa.

Toivomme yhteydenottoja reippailta, vastuuntuntoisilta, luotettavilta ja rehdin maalaisjärjen omaavilta henkilöiltä.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Ratsastustuntien peruutussäännöt

julkaistu 8.6.2022
Kesällä lomat ja muut riennot saattavat aiheuttaa poissaoloja ratsastustunneilta. Muistutuksena peruutuskäytäntömme:

Muistathan perua ratsastustuntisi viimeistään 24 tuntia aikaisemmin tekstarilla (p 044 548 3607, Ninnu) ja varmistaa, että saat kuittauksen peruutuksesta.

Peruuttamattomista tai myöhässä peruutetuista tunneista veloitamme normaalin tuntimaksun. Sairaustapauksissa saman päivän tunnin voi perua lääkärintodistuksella

Kesän 2023 ratsastusleirit

22.11.2022

Päivitys 1.12.2022
Junnuleirillä on yksittäisiä paikkoja vielä jäljellä. Muut leirimme varattiin täyteen muutamassa minuutissa.

---

Suosittujen kesäleiriemme ohjema vuodelle 2023 on julkaistu. Leirejä on kaikenikäisille ja -tasoisille ratsastajille. Varaa paikkasi ajoissa, viime vuonna suurin osa leireistä myytiin loppuun alle vuorokaudessa, joten nopeat syövät hitaat.

Tämän kesän uutuuksia ja uudistuksia on:
- kokonaan uusi leiri eli Nuorten leiri
- Junnuleiri on tänä vuonna päiväleiri, jolloin se sopii nuoremmillekin ratsastajille
- uudistettu pihaesterata
- olosuhteiden salliessa maastoesteitä este-, aikuis- ja yleisleirillä
- yhtenä teoriatunnin aiheena maastakäsittely ja hevosmiestaidot kaikilla leireillä, olosuhteiden salliessa myös irtohypytystä

Leireille ilmoittautuminen avataan torstaina 1.12. klo 8.00.

Ilmoittautumiset ainoastaan tällä sähköisellä lomakkeella.

Huomioithan myös, että kaikista viimeistään 31.1.2023 varatuista leireistä myönnämme -5 % alennuksen leirin loppumaksusta.

Kaikille leireille yhteistä

Jokaisella leirillä on omat erikoispiirteensä leirin teeman mukaisesti. Kaikki leirit sisältävät kuitenkin:

 • 2 päivittäistä ratsastustuntia Ninnun ja ratsastuksenohjaajien valvovan silmän alla päivittäin. Ratsastuksenopetus on hyvin yksilöllistä. Kentällä ratsastamme koulu-, puomi-kavaletti- ja estetunnit pääsääntöisesti 4 tai enintään 5 hengen pienryhmissä. Tarvittaessa jaamme ratsastajat tasoryhmiin. Ratsastustuntien sisältö ja tehtävien vaativuus sovitetaan kunkin leirin teeman ja itse kunkin ratsastajan tason ja toiveiden mukaisesti. Pyrimme järjestämään leirillä yhden maastoratsastuksen sekä jo pidempään ratsastaneille myös pihaesteet. Saat ennen leirisi alkua kyselyn, jossa kartoitamme jokaisen leiriläisen toiveita, kehitystavoitteita sekä odotuksia leirin suhteen.

 • 1 teoriatunnin joka päivä. Teoriatunnit ovat hyvin käytännönläheisiä ja niissä syvennytään leiristä riippuen esim. hevosen hoitoon ja ensiapuun, ruokintaan, juoksutukseen, maasta käsittelyyn, varusteisiin, kouluratsastusteihin, esteratsastuksen arvosteluluokkiin, istuntaan, tuntumaan… Leiriläisten toiveita kuunnellaan herkällä korvalla ja opetus tapahtuu hyvin pitkälle käytännön harjoituksiin, jolloin oppi menee kokemuksemme mukaan parhaiten perille. Tänä vuonna uutuutena on kaikilla leireillä yksi teoriatunti, jossa tehdään ohjatusti maastakäsittelyä sekä harjoitetaan hevosmiestaitoja leirin tason mukaisesti. Ennen leiriäsi lähetettävässä kyselyssä tiedustelemme myös toiveitasi teoriatuntien aiheiksi.

 • Kaikki halukkaat saavat hoitohevosen/-ponin leirin ajaksi.

 • Täysihoidon yöpyvillä leireillä. Täysinä leiripäivinä tarjoilemme aamu- ja iltapalan sekä 2 lämmintä ateriaa. Leirit päättyvät yhteiseen päivälliseen, viimeisenä leiripäivänä ei ole iltapalaa. Jos leirisi alkaa jo sunnuntaina, tarjoilemme iltapalan. Muistathan ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisesi yhteydessä. Erkoisruokavalioista perimme 20 EUR lisämaksun, ei koske laktoositonta ruokavaliota, koska valmistamme ruokamme lähtökohtaisesti laktoosittomina.

 • Yöpyvillä leireillä tarjoamme viihtyisän aittamajoituksen tallin pihapiirissä

 • Joka päivälle on myös iltaohjelmaa ja erilaisia leikkejä/kisailuja (ei koske päiväleiriä).

 • Uintimahdollisuus tallin omassa mökkirannassa, jossa on miellyttävä hiekkapohja. Samassa pihapiirissä on myös kaksi saunaa, jotka lämpeävät leiriläisten käyttöön iltaisin. Iltapalat nautimme pääsääntöisesti rannassa sijaitsevassa viihtyisässä ruokailukatoksessa.

 • Leirikioski on auki päivittäin. Kioskin valikoimissa on mm. virvoitusjuomia, sipsejä, erilaisia makeisia ja muita pieniä herkkuja.

 • Leiriapulaiset toimivat leiriläisten apukäsinä hevosten laitossa ja avustavat muutenkin leirin sujumisessa. Myös iltaohjelma ja leikitykset ovat leiriapulaisten vastuulla.

 • Lähetämme kevään/alkukesän aikana 2-3 sähköistä leirikirjettä, joissa on kaikenlaista hyödyllistä tietoa mm. leirien ohjelmasta, saapumisajoista, linkki leirikyselyyn, pakkausohjeita yms.

 • Toivomme, että jokainen leiriläinen täyttää ennen leiriä lähetettävän leirikyselyn, jotta osaamme parhaalla mahdollisella tavalla huomioida toiveita ja odotuksia esim. ratsastus- ja teoriatuntien sisällön osalta.
Muuta huomioitavaa:
Voit osallistua leirille myös omalla hevosella/ponilla. Leirihinta on sama, mutta sisältää laidun-/tarhapaikan (tarvittaessa myös karsinan) hevosellesi sekä perusrehut.

Leireille ilmottautuminen ja maksaminen

Leirille ilmoittaudutaan täyttämällä verkossa oleva ilmoittautumislomake ja maksamalla varausmaksu.

Varausmaksu: 

 • 90 EUR
 • Maksetaan 10 päivän sisällä ilmoittautumisesta. Maksettu varausmaksu = varmistettu paikka leirille. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu ajoissa ja leirille on jonottajia, vapautetaan paikka odotuslistalla olevalle.
 • Ei palauteta
 • Tilinumero: FI81 5166 0220 0604 52
 • Maksun saaja: Mason Ratsutalli
 • Viite: Leirin nimi + varausmaksu + ratsastajan nimi 

Loppumaksu:

 • Maksetaan viimeistään 14 vrk ennen leirin alkua
 • Tilinumero: FI81 5166 0220 0604 52
 • Maksun saaja: Mason Ratsutalli
 • Viite: Leirin nimi + loppumaksu + ratsastajan nimi

Leiriohjelma ja leirien kuvaukset

12.-16.6.2023
Esteleiri, hinta 400 EUR / EDIT 1.12. Esteleiri täynnä

 • lähtötaso: vähintään Helppo C. Toivomme sinulla olevan jonkin verran aikaisempaa estekokemusta, esim. alkeisestetunneilta.
 • sopii kaikenikäisille ratsastajille
 • voit osallistua myös omalla hevosella/ponilla
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti esteratsastuksen eri osa-alueita erilaisilla puomi-, kavaletti- ja estetehtävillä. Teemme myös perusratsastusta tukevia kouluratsastustehtäviä sekä harjoittelemme erilaisia esteradan teitä, erikoisesteitä sekä esteratoja.
 • mukana myös suositut pihaesteet uudistella radalla.
 • olosuhteiden salliessa käymme myös maastoesteillä.
 • ratsastusryhmät muodostetaan ratsastajien tason mukaisesti, jotta jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan
 • esteleiri sopii hyvin myös valmentavaksi leiriksi sinulle, joka olet siirtymässä kisamaailmaan tai haluat rutiinia ratojen ratsastamiseen

19.-22.6.2023
Aikuisleiri, hinta 390/360 EUR (majoituksella/ilman majoitusta)
EDIT 1.12. Aikuisleiri täynnä

 • lähtötaso: Helppo C tai ylempi. Tehtävät sovitetaan ratsastajien tason mukaisesti, joten sekä tuoreemmat kyvyt että konkarit saavat itselleen sopivia haasteita. Opetus on tehokkaissa 4-5 ratsastajan pienryhmissä, mikä mahdollistaa yksilöllisen opetuksen läpi leirin.
 • leiri on nimensä mukaisesti aikuisleiri eli K-18
 • leirillä ratsastetaan monipuolisesti sekä koulu-, puomi-, että estetehtäviä leiriläisten toiveiden mukaisesti. Leiriläiset voidaan heidän niin halutessa jakaa myös koulu- ja estepainotteiseen ryhmään.
 • mahdollisuus pihaesteisiin uudistetulla radalla sekä olosuhteiden salliessa myös maastoesteisiin.
 • huomioithan, että aikuisleiri on sangen intensiivinen, joten säännöllinen ratsastus ennen leiriä auttaa jaksamaan 2 tehokasta ratsastusta päivässä.
 • leirille voi osallistua myös päiväleirityyppisesti eli ilman majoitusta. Tällöin hinta on 360 EUR.

3.-6.7.2022
Junnuleiri, hinta 350 EUR - NYT PÄIVÄLEIRINÄ KLO 9-17

 • lähtötaso: sopii lapsille, jotka osaavat jo ratsastaa itsenäisesti ilman taluttajaa. Sopiva tausta leirille on esim. suoritettu alkeis- ja/tai jatkokurssi tai säännöllinen ratsastustunneilla käynti. Ratsastusopetus sopeutetaan itse kunkin tason mukaiseksi, mutta edellytetään kuitenkin kykyä ratsastaa itsenäisesti ilman taluttajaa.
 • opetellaan ja harjoitellaan leppoisasti eri apujen käyttöä, erilaisia ratsastustehtäviä, tehdään puomitehtäviä ja käydään myös pienellä, rauhallisella maastolenkillä.
 • leiriläiset saavat hoitohevosen/-ponin, jonka päivänkiertoon he osallistuvat. Samalla kun opitaan tärkeitä asioita hevosen elämästä ja hevosesta eläimenä, opitaan myös tärkeitä hevosmiestaitoja, jotka tuovat harrastukseen lisää syvyyttä. Leiriläiset pääsevät jakamaan ruokia, oppivat laittamaan hevoselle kylmäyssuojia, pinteleitä, tutustuvat erilaisiin lisävarusteisiin, oppivat tunnistamaan hevosen eri ilmeitä ja mielialoja ulkoisista merkeistä jne.
 • Junnuleiri toteutetaan päiväleirinä. Leiripäivä alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 17.
 • Leiripäivä sisältää 2 ratsastustuntia (aamupäivä + iltapäivä), teoriatunnin, lounaan sekä välipalan iltapäivällä. Uintimahdollisuus.
 • Junnuleiri on tarkoitettu ratsastustaipaleensa alkupuolella oleville lapsille/varhaisnuorille.
  Junnujen ikähaitari on noin 7-12 v.
10.-13.7.2023
Nuorten leiri, hinta 400 EUR /
EDIT 1.12. Nuorten leiri täynnä
 • lähtötaso: Helppo C
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri osa-alueita sekä koulutunneilla, että erilaisilla puomi-, kavaletti- ja ryhmän tason mukaisilla estetehtävillä. Ratsastuksellisesti leiriläisiltä odotetaan keskittymistä suoritettaviin tehtäviin sekä halua kehittää omaa ratsastustaan. Panostamme hyviin hevosmiestaitoihin ja leirillä on mm. yksi teoriatunti maastakäsittelyä.
 • ratsastusryhmät (4 henkilö per ryhmä) muodostetaan ratsastajien tason mukaisesti, jotta jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan
 • Nuorten leiri sopii hyvin 2-3 vuotta säännöllisesti ratsastaneille, jotka haluavat kehittää ratsastustaitoaan monipuolisesti hyvässä seurassa. Suosittelemme nuorten leiriä noin 10-14 -vuotiaille.

24.-28.7.2023
Yleisleiri, hinta 430 EUR /
EDIT 1.12. Yleisleiri täynnä

 • lähtötaso: Helppo C
 • sopii kaikenikäisille ratsastajille
 • leirillä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri osa-alueita sekä koulutunneilla, että erilaisilla puomi-, kavaletti- ja estetehtävillä
 • menossa mukana myös suositut ja uudistuneet pihaesteet, olosuhteiden salliessa käymme myös maastoesteillä
 • ratsastusryhmät (4 henkilö per ryhmä) muodostetaan ratsastajien tason mukaisesti, jotta jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan
 • Yleisleiri on tarkoitettu jo jonkin aikaa ratsastaneille nuorille ja aikuisille, jotka haluavat aktiivisesti kehittää omaa ratsastustaitoaan. Leiri sopii myös nuorille/aikuisille, joilla on tavoitteena aloittaa kilpaileminen ja/tai nostaa tasoaan esim. helppo C:n radoista helppo B:hen.