Yhteystiedot

Ninnu: 044 548 3607 (klo 9-18)

ninamariag@gmail.com

Heinosniementie 65
41800 KORPILAHTI
(Jyväskylä)

Ratsastajan yhteystietolomake

Käythän täyttämässä ratsastajan yhteystietolomakkeen, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä esim. tuntimuutosten johdosta. Pääset lomakkeeseen tästä

Maso somessa

Seuraa meitä myös somessa! Facebook: Mason Ratsutalli, Instagram: masonratsutalliofficial. Some-kanavissamme on paljon nettisivuja täydentävää materiaalia, tykkää ja pysy ajan tasalla!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

15.5.2018
Olemme päivittäneet rekisteris- ja tietosuojaselosteemme vastaamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Löydät rekisteriselosteemme tästä

Prosentticup tulee taas!

julkaistu 20.2.2024
Kouluratsastuksen prosentticup kilpailukutsu on julkaistu. Ensimmäinen osakilpailu on la 16.3.

Lue osallistumissäännöt ja ilmoittautumisohjeet huolella, olemme hieman päivittäneet niitä. Tervetuloa kisaamaan!

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Ratsastus talvella ja pakkasrajat

julkaistu 19.1.2024
Ota talteen pukeutumisvinkit ja lue tallimme käyntänteet ratsastustunneista pakkaskeleillä.

Klikkaa sivulle

Kesän 2024 leirit on julkaistu!

julkaistu 22.11.2023
Kesän 2024 leiriohjelma on julkastu!

Ilmoittautuminen avautuu tiiistaina 28.11. klo 8

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä

Työharjoitteluun tai töihin työmarkkinatuella?

julkaistu 11.9.2023
Tiesitkö, että Masolla on mahdollisuus suorittaa opintoihin liittyvä työharjoittelu tai työskennellä työmarkkinatuella?

Kiinnostuitko? Tai tunnetko jonkun, joka sopisi mukavan, perhemäisen maalaistallimme porukkaan työskentelemään monipuolisissa tehtävissä kaikenikäisten ja -kokoisten hevosten ja ponien parissa.

Toivomme yhteydenottoja reippailta, vastuuntuntoisilta, luotettavilta ja rehdin maalaisjärjen omaavilta henkilöiltä.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Ratsastustuntien peruutussäännöt

julkaistu 18.8.2023
Kesällä lomat ja muut riennot saattavat aiheuttaa poissaoloja ratsastustunneilta. Muistutuksena peruutuskäytäntömme:

Muistathan perua ratsastustuntisi viimeistään 24 tuntia aikaisemmin tekstarilla (p 044 548 3607, Ninnu) ja varmistaa, että saat kuittauksen peruutuksesta.

Peruuttamattomista tai myöhässä peruutetuista tunneista veloitamme normaalin tuntimaksun. Sairaustapauksissa saman päivän tunnin voi perua lääkärintodistuksella

Talliohjeita

Tervetuloa viihtymään Mason ratsutallille!

Ohjeita ratsastamaan tuleville

Toivomme sinun nauttivan ratsastuksesta ja hevosten kanssa touhuamisesta mahdollisimman paljon. Masolla saat halutessasi osallistua hevosen hoitoon ennen ja jälkeen ratsastustuntisi. Tämä antaa sinulle paitsi mahdollisuuden tutustua ratsuusi, myös oivan tilaisuuden opetella hevosen hoito- ja käsittelytaitoja. Saat ohjausta ja apua kaikissa tehtävissä, kysy rohkeasti ja nauti yhteistyöstä hepan kanssa myös ratsastuskentän ulkopuolella.
 • Tule mielelllään tallille n. 30 min ennen tuntisi alkua. Saat rauhassa harjata ja valmistella hevosesi tunnille. Tarvittaessa saat apua ja opit samalla hevosen hoitoa ja varusteiden laittoa. Tai jos heppasi menee jo edellisellä tunnilla, voit seurata tuntia. Ratsastustuntia seuraamallakin oppii yhtä sun toista. Halutessasi voit luonnollisesti myös tulla "vain" ratsastamaan, laitamme sinulle silloin hevosen valmiiksi tuntia varten.
 • Tunnin jälkeen hevonen riisutaan varusteista, hoidetaan, tarvittaessa pestään ja/tai loimitetaan sekä viedään karsinaan tai laitumelle. Varaa siis myös n. 30 min tunnin jälkeen hevosen hoitoon. Jos sinulla on kiire tai et halua itse hoitaa hevostasi, teemme sen toki puolestasi.
 • Hevoset reagoivat yksilöllisesti ääniin, äkkinäisiin liikkeisiin ja muihin ärsykkeisiin. Muistathan että talli on hevosten koti ja työpaikka, joten autathan heppoja viihtymään välttämällä juoksemista ja kovia ääniä, korjaamalla jälkesi ja huolehtimalla hevosesi varusteista tunnin jälkeen.
 • Annathan ratsastajalle ja tuntia ohjaavalle opettajalle keskittymis- ja työrauhan.

Ratsastajan varusteet

Ratsastuksen voi aloittaa ilman suurempia hankintoja, aloittevalle ratsastajalle suosittelemme tuntivarustukseksi säänmukaista vaatetusta, jossa on turvallisuussyistä hyvä huomioida muutama seikka:
 • Jalkineissa on hyvä olla ainakin pieni varsi nilkkaa tukemassa sekä ehdottomasti pieni kanta, jotta jalat eivät luiskahda jalustimesta läpi. Lenkkitossut tai crocsit eivät ole hyväksyttäviä ratsastusjalkineita. Suosittelemme ratsastukseen tarkoitettuja jalkineita, ratsastussaappaita tai kannallisia kumisaappaita.
 • Ratsastaessa kannattaa käyttää pitkiä, joustavia housuja, jotka eivät paina ja purista. Istumista helpottaa jos housut eivät ole liukasta kangasta (esim. tuulipukukangasta), vaan niissä on hieman kitkaa satulaa vasten. Legginsit ja hyvin ohutkankaiset housut voivat hangata, samoin reisien sisäpuolella olevat paksut saumat.
 • Suosittelemme myös jonkinlaisia käsineitä, vaikkapa näppylähanskoja, jotta saat tukevan otteen ohjista etteivät ne pääse luistamaan käsistäsi.
 • Huput, kaulaliinat ja muut kovin löysät ja roikkuvat tai kahisevat vaatteet eivät sovi ratsastukseen.
 • Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni tallilla ollessa.
 • Ratsastaessa käytetään aina kypärää. Pue kypärä ennen kuin nouset selkään ja riisu se päästäsi vasta kun olet taluttanut hevosen takaisin hoitopaikalle tunnin jälkeen. Tallilta saa kypäriä lainaksi.

Ratsatusharrastuksen jatkuessa suosittelemme hankkimaan ratsastushousut ja -saappaat sekä oman kypärän ja ratsastushanskat. Myös turvaliivi on hyvä olla. Varusteita saa halutessasi edullisesti käytettyinä esim. eri nettifoorumeilta. Jyvässeudulla on myös useita ratsastusvaatteita ja -tarvikkeita myyviä liikkeitä.

Jos haluat lisätietoja tai vinkkejä tarvikkeista ja vaatteista, kysy rohkeasti - autamme mielellämme.

Vinkkejä pakkassäähän

Pakkasellakin voi ratsastaa, kun on pukeutunut lämpimästi: monta kerrosta vaatetta (ei mielellään puuvillaa, se ei siirrä kosteutta), toppahousut, korolliset talvikengät (kumisaappaat eivät eristä kylmää), paksut hanskat ja aluskäsineet sekä kypärämyssy päähän. 

Masolla pakkasraja on noin -15 astetta, kuitenkin niin että huomioidaan myös tuuliolot sekä muut tekijät. Jos olet epävarma siitä pidetäänkö tuntia, varmista asia aina tallilta - lämpötila ja sääolosuhteet saattavat vaihdella pienelläkin alueella reilusti.

Talli on hevosten koti - huomioithan seuraavaa

Hevosten ja ihmisten viihtyvyyden sekä yleisen turvallisuuden takia meillä on tallilla muutamia sääntöjä, joita toivomme kaikkien noudattavan.
 • Hevoset reagoivat yksilöllisesti ääniin, äkkinäisiin liikkeisiin ja muihin ärsykkeisiin. Muistathan että talli on hevosten koti ja työpaikka, joten autathan heppoja viihtymään välttämällä juoksemista ja kovia ääniä. Hevoset näkevät esineet erilailla kuin me ihmiset ja jotkut hevoset saattavat myös vierastaa esim. lastenvaunuja, sateenvarjoja, lepattavia kankaita tai muita vieraita elementtejä. 
 • Pidä hevosta aina ystävänäsi, mutta älä odota siltä ihmisen käytöstä.
 • Ethän ruoki hevosia ilman lupaa. Hevonen saattaa olla allerginen esim. porkkanalle tai omenalle. Anna ruokailevalle hevoselle ruokarauha sen ollessa karsinassa.
 • Huomioithan että tarhojen ja laitumien aidat ovat sähköistettyjä. 
 • Älä mene hevosten tarhoihin tai karsinoihin ilman lupaa.
 • Hevosten häntiä tai harjoja ei saa leikata ilman lupaa.
 • Lemmikkielämet tulee olla kytkettynä. Tallin omat koirat Missi ja Jali sekä hevoset tuntevat toisensa vuosien ajalta, joten niiden yhteiselo onnistuu myös näiden kahden koiran kulkiessa vapaana.
 • Tupakointi on kielletty tallin ja hevosten välittömässä läheisyydessä.
 • Jos huomaat, ettei jokin asia ole kunnossa, kerrothan siitä saman tien meille.
 • Olemme enemmän kuin iloisia jos kysyt sinua askarruttavista seikoista. Kerromme mielellämme hevosista, tallista, vastaamme ratsastuskysymyksiin ja otamme myös ideoita ja kehitysehdotuksia vastaan. Esitä rohkeasti toiveita, ne saattavat toteutua :)